Geleceğin Mühendis Ve Tasarımcıları Büyükyalı’dan Çıkacak

2022-2023 eğitim öğretim yılına 2022 yılının Eylül ayında başlayan Büyükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kişiye özgün, özgür, yenilikçi ve teknolojik eğitim modeliyle fark yaratmayı hedefliyor. Öğrencilerin yeni tercih noktası olması beklenen okul, üniversiteye girmek üzere mühendisler ve tasarımcılar yetiştirecek.

İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ÖZAK Global Holding arasında 2020 yılında imzalanan protokol kapsamında Özak Global Holding tarafından Büyükyalı projesi içerisinde inşa edilen Büyükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerin yeni tercih noktası olmayı hedefliyor. Eğitim vermeye 2022 yılının Eylül ayında 60 öğrenci ile başlayan okul, her bir sınıfta 30 öğrenci planlaması ile devlet okullarındaki klasik sınıf düzenin aksine öğrenciler arasında fırsat eşitliğini sağlayarak bireye dönük eğitimin yapılmasını kolaylaştırıyor. Okulun yapımının planlanmasından itibaren gerçekleşmesi istenen en büyük hedef, klasik bir meslek lisesi anlayışının ötesinde üniversiteye girmek üzere mühendisler ve tasarımcılar yetiştirmek. Bu kapsamda öğrencilerin işin mutfağını görmesi, öğrenmesi sağlanmakla birlikte tasarım kısmına ağırlık verilmesi hedefleniyor.

Öğrenciler, LGS sonuçlarına göre kabul ediliyor

Büyükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenciler, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçları esas alınarak kabul ediliyor. Lisede, “Proje Tabanlı Eğitim Sistemi” yaklaşımı ile eğitim alan öğrenciler ayrıca “Akademik Paket” modeliyle kariyer planlamalarına yön verebiliyor. Öğrencilerin ezbere dayalı değil, proje yaparak Bilişim Teknolojileri ve Makine Tasarım Teknolojisi alanlarında eğitim gördükleri lisede, ortak çalışma alanlarında, birbirlerini hatta kendi kendilerini gözlemleyerek ve keşfederek öğrenmeleri eğitim sürecini destekliyor. Projenin omurgası olarak oluşturulan sirkülasyon alanları, grup çalışmalarına ve interaktif öğrenime olanak sağlıyor. Bu olanakları sayesinde okulun bundan sonraki yıllarda sınav başarısı daha da yüksek olan öğrencilerin tercih noktası haline gelmesi bekleniyor.

24 saat İngilizce dersi imkanı

Toplam 4 bin metrekare alan üzerinde 2 bin metrekaresi açık alan olarak tasarlanan ve tarihi bir mimariye sahip okulda beşer tane tasarım alanı ve bilişim teknolojileri alanı dersliği, dörder tane tasarım alanı ve bilişim teknolojileri alanı laboratuvar ve atölyesinin yanı sıra 4 adet de kültür laboratuvarı bulunuyor. Ayrıca yine birçok okulda olmayan hazırlık sınıfının bulunması öğrencilere dil öğretimi alanında avantaj sağlıyor. 24 saat İngilizce dersi gören öğrenciler, ilerleyen yıllarda yapılacak olan yurtdışı eğitim programlarında da avantajlı durumda olacak.

Lise, İstanbul’un kültür sanat merkezi ile iç içe

Bilişim Teknolojileri ve Makine Teknolojisi alanlarında ileri teknoloji ile donatılmış olan Büyükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ayrıca İstanbul’un kültür sanat merkezi Fişekhane ile de iç içe bir konumda yer alıyor. Lisenin merkezi konumu ve başta Marmaray olmak üzere birçok ulaşım ağının kesişim noktasında olması hem Avrupa yakasından hem de Anadolu yakasından öğrencilerin liseyi tercih etmesi için önemli bir etken oluşturuyor. Aynı zamanda, öğrencilerin Fişekhane gibi önemli bir atmosferde eğitim öğretim hayatı sürdürmeleri kültür, sanat ve tarihle iç içe olmaları da bakış açıları üzerinde olumlu bit etkiye sahip.