Özak Global Holding’ten geleceğe “akademik” yatırım

Turizm, tekstil, inşaat, tesis yönetimi ve GYO sektörlerinde geliştirdiği projelerle ülke ekonomisine destek veren Özak Global Holding, gelenekten geleceğe olan başarı yolculuğuna Özak Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (ÖzakSev) ile devam ediyor. Geçmişin değerlerini, geleceğin yepyeni başarı ve ilham öyküleriyle buluşturmayı amaçlayan ÖzakSev Vakfı; kültür-sanat, bilim ve teknoloji alanında gösterdiği faaliyetler ile bunu sağlamayı hedefliyor.

Teknik ve sanat konularında kendilerini en iyi şekilde geliştirmiş bireyler yaratarak Türk sanayisinin ara eleman ihtiyacına cevap vermeyi amaçlayan vakıf, Büyükyalı projesinin içinde bir sanat ve teknoloji lisesinin yapımını tamamlayarak açılışını gerçekleştirmiş olmasının yanı sıra, aynı zamanda üniversite öğrencilerine sağladığı burs imkanlarıyla da eğitim alanında var olmaya devam ediyor.

Geçmiş dönemlerde bünyesindeki markalarında gerçekleştirdiği restorasyonlarla yapılarda çok amaçlı sanat alanlarının yaratılmasına imza atan ÖzakSev Vakfı ayrıca, bu alanlarda gerçekleşen kültür-sanat faaliyetlerine fon yaratmak, yeni sanatçılar yetiştirmek, sanatçılara destek olmak ve belirli sanat faaliyetlerine yatırım yapmak gibi bir misyon da taşıyor.

Çalışmalarına bu kapsamda devam eden ÖzakSev Vakfı, Özak Kültür Merkezi’ni hizmete açtı. Vakıf tarafından inşa edilerek Eyüpsultan Belediyesine devredilen Özak Kültür Merkezi’nde kurulan Genç Akademi’de lise ve üniversiteli öğrencilere yönelik eğitimler verilecek. Özak Kültür Merkezi’nde yılda 1010 öğrencinin hizmet alması bekleniyor.

Genç Akademi’de hangi hizmetler olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verildiği programlarda, gençler birçok alanda kendisini geliştirme fırsatı bulabilecek. Akademide; Türk işaret dili eğitimi, diksiyon eğitimi, iletişim yöntem ve teknikleri eğitimi, office programları eğitimi, bilgisayar işletmenliği eğitimi, sosyal medya yönetimi eğitimi, e-ticaret eğitimi gibi kişisel gelişim ve meslek kursları olacak.

Akademide ayrıca sanat eğitimi almak isteyen gençler ebru, resim, gitar, bağlama gibi kurslardan yararlanabilecek. Bu eğitimlerin yanı sıra, paneller, söyleşiler, kariyer kampları Genç Akademi’nin faaliyetleri arasında yer alacak.